Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *
Reload Captcha

Σε λειτουργία η πλατφόρμα stop-bullying.gov.gr - Πώς μπορείτε να υποβάλλετε καταγγελία

Σε λειτουργία τέθηκε η νέα πλατφόρμα υποβολής καταγγελιών περιστατικών ενδοσχολικής βίας με το υπουργείο Παιδείας να απαντά σε βασικά ερωτήματα σχετικά με τη λειτουργία του.

Το νέο ποινολόγιο για τους μαθητές

Αλλάζουν όλα και στις ποινές που θα επιβάλλονται από τη νέα σχολική χρονιά, 2024-25, στους μαθητές που επιδεικνύουν παραβατική συμπεριφορά ή προβούν σε καταστάσεις που δεν συνάδουν με το σχολικό πνεύμα ή αποδεδειγμένα ασκούν bullying. 

ΟΟΣΑ: Κόφτη στη μια ώρα για τη χρήση smartphones από τους μαθητές βάζει μελέτη

Οι επιπτώσεις από τη χρήση ψηφιακών μέσων στην εκπαίδευση είναι ένα από τα ζητούμενα της έκθεσης που ζήτησε το υπουργείο Παιδείας από τον ΟΟΣΑ, στο πλαίσιο αλλαγών στην εκπαιδευτική πολιτική της Ελλάδας, μετά τα μη ικανοποιητικά αποτελέσματα των μαθητών στον διαγωνισμό PISA 2022.

Πότε κλείνουν τα σχολεία για καλοκαίρι 2024

Η σχολική χρονιά βαίνει σταδιακά προς τη λήξη της και οι μαθητές ήδη αρχίζουν να κάνουν δειλά δειλά τις πρώτες σκέψεις για τις καλοκαιρινές τους διακοπές.

Μαθητές: Αυστηροποιείται το πλαίσιο με τις απουσίες. Ποινές και στους γονείς

 Σχέδιο αυστηροποίησης του ποινολογίου των μαθητών, επαναφοράς των δικαιολογημένων και αδικαιολόγητων απουσιών καθώς και την ειδική θεσμοθέτηση ποινικών και οικονομικών ευθυνών των γονιών των μαθητών που συμμετέχουν στις καταλήψεις των σχολίων, ετοιμάζει ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης.