Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *
Reload Captcha

Στις 22 Μαΐου οι εξετάσεις PISA

Στις 22 Μαΐου θα πραγματοποιηθούν οι εξετάσεις διαγνωστικού χαρακτήρα («ελληνική PISA») για συνολικά 12.000 μαθητές και μαθήτριες δημόσιων και ιδιωτικών σχολείων, της ΣΤ' τάξης Δημοτικού και Ρ τάξης του Γυμνασίου, στη Νεοελληνική Γλώσσα και τα Μαθηματικά.

Σχολεία: Αντίστροφη μέτρηση για την πλήρωση 4.800 θέσεων στα Πρότυπα και Πειραματικά – Τι πρέπει να γνωρίζετε

Την ερχόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθούν οι εξετάσεις εισαγωγής στα Πρότυπα σχολεία, καθώς επίσης και η δημόσια κλήρωση για την εισαγωγή στα Πειραματικά. Συνολικά, 4.797 είναι οι κενές θέσεις των εισακτέων πανελλαδικά: οι 3.003 αφορούν στα Πειραματικά σχολεία και οι 1.794 στα Πρότυπα.

Υπόθεση “βόμβα”: 12 συλλήψεις για διακίνηση ναρκωτικών σε σχολεία – Ανάμεσά τους τέσσερις μαθητές

Σοκ προκαλεί η είδηση σύλληψης 12 ατόμων (11 ημεδαποί και και 1 αλλοδαπός), μεταξύ των οποίων και 4 μαθητές, για διακίνηση ναρκωτικών σε σχολεία της Πάτρας, στο πλαίσιο εξάρθρωσης εγκληματικής οργάνωσης, έπειτα από εκτεταμένη επιχείρηση της Δίωξης Ναρκωτικών Πατρών, από την Παρασκευή το μεσημέρι, έως αργά τη νύχτα.

Σε λειτουργία η πλατφόρμα stop-bullying.gov.gr - Πώς μπορείτε να υποβάλλετε καταγγελία

Σε λειτουργία τέθηκε η νέα πλατφόρμα υποβολής καταγγελιών περιστατικών ενδοσχολικής βίας με το υπουργείο Παιδείας να απαντά σε βασικά ερωτήματα σχετικά με τη λειτουργία του.

Το νέο ποινολόγιο για τους μαθητές

Αλλάζουν όλα και στις ποινές που θα επιβάλλονται από τη νέα σχολική χρονιά, 2024-25, στους μαθητές που επιδεικνύουν παραβατική συμπεριφορά ή προβούν σε καταστάσεις που δεν συνάδουν με το σχολικό πνεύμα ή αποδεδειγμένα ασκούν bullying.